CARTELELE ELECTRONICE DE CONTROL ŞI ÎNCREDEREA ABSOLUTĂ ÎN DUMNEZEU

Problema buletinelor de identitate electronice, a cartelelor de credit şi a diferitelor cartele simple de deservire a stârnit în ultimul timp multe discuţii. Opiniile s-au divizat: unii spun că aceste cartele sunt inofensive, iar alţii – că ele fac parte din planul celui care atentează asupra omenirii; unii, iarăşi, declară că da, ei cunosc scopul pentru care se pun în circulaţie aceste cartele, dar noi nu vom fi afectaţi, dacă le vom face semnul crucii, pentru că nu ni se cere să ne dezicem de Hristos. Într-un cuvânt, au fost multe păreri,
fapt ce a tulburat şi a despărţit fraţii. Ei erau stăpâniţi de o atmosferă apăsătoare şi fiecare susţinea opinia sa, considerându-i pe ceilalţi aflaţi în rătăcire.

Stareţul, clarificând situaţia şi dorind să ne ajute, ne-a explicat detaliat ce se întâmplă şi care este adevărul.
Aici vom povesti un singur caz, întâmplat unui domn evlavios, angajat al unui minister din Athena, tată a trei copii.
Unul dintre miniştrii guvernului a hotărât să instaleze la intrarea în minister aparate electronice de verificare a funcţionarilor cu ajutorul cartelelor electronice simple, care nu aveau nici bandă magnetică, nici sistem bară-cod sau UPC. Atunci 1300 de lucrători ai ministerului au fost puşi în faţa problemei: să accepte acest sistem ori nu?

Majoritatea covârşitoare a angajaţilor au convenit să se opună şi să nu accepte introducerea controlului electronic, deoarece astfel se încălca libertatea omului, dar cel mai important era că pe ei îi mustra conştiinţa la gândul că acest sistem serveşte planurilor oculte ale unor oameni, care sunt îndreptaţi împotriva Bisericii noastre. Aşadar, ei şi-au declarat dezacordul, iar ministrul care a iniţiat procurarea acestor aparate de control electronic, ameninţând cu concedierea, a început să impună funcţionarii să accepte noul sistem electronic pentru care a cheltuit multe milioane.

Astfel fiind constrânşi, angajaţii au cedat şi au acceptat să ia cartele. Însă doi angajaţi evlavioşi ai ministerului aveau mustrări de conştiinţă şi nu au căzut de acord, cu toate ameninţările ministrului şi ale altor conducători ai ministerului. Li s-a dat un termen cu condiţia că dacă până la expirarea acestuia nu se vor conforma cu decizia ministrului, atunci vor fi concediaţi. Fraţii evlavioşi s-au adresat după sfat Bisericii şi preoţilor. Dar şi acolo nu au primit un răspuns limpede.

Un iereu i-a spus unuia dintre ei:
– Eh, sărmane, ia cartela, nu se va întâmpla nimic. Ai patru copii. N-ai încotro.
Altul spunea altceva şi, în consecinţă, acest domn nu era în stare să ia o decizie.
Astfel a hotărât să viziteze Muntele Sfânt şi să ceară un sfat de la stareţul Paisie.
I-a povestit subiectul şi i-a arătat cartela. Stareţul a luat-o în mâini şi, după ce a examinat-o atent, a explicat:
– Această cartelă e simplă. Nu are nici strat magnetic, nici vreun cod al sistemelor bară-cod sau UPC, de aceea nu te întrista; dar e bine că nu vă conformaţi cu acest sistem, pentru că în spatele lui se ascunde un alt plan, mai mare…
Voi ambii, a continuat Stareţul, sunteţi de laudă că nu vă lăsaţi înfrânţi: şi să nu cedaţi până la capăt!

Atunci domnul i-a spus:
– Părinte, ministrul mă ameninţă cu concedierea în câteva zile, dacă nu voi accepta.
Iar Stareţul:

– Fă ceea ce, după cum vezi, îl linişteşte pe Hristos, iar ministrul, dacă va continua să insiste, nu va reuşi să-şi îndeplinească nici ameninţarea, nici planul său de antihrist. Domnul a plecat de pe Muntele Sfânt, predându-se lui Dumnezeu şi sfintelor rugăciuni ale Stareţului. De la minister i-a venit citaţie, care îl invita să vină în ziua indicată, împreună cu colegul, pentru răspuns. Dar, până a expira acest termen, guvernul a căzut şi ministrul a plecat. Următorul ministru a strâns toate automatele electronice, deoarece considera că sunt mijloace de lezare a drepturilor omului, şi le-a pus în subsolul ministerului, unde stau până azi.

Reproducem câteva pagini din cartea ieromonahului Hristodul „Vasul ales”, dedicată acestui subiect (pag. 198–209).

Răspunsul adresat domnului L. referitor la buletinele electronice: „Acesta este numărul
antihristului, în nici un fel nu trebuie să acceptăm buletinele de identitate electronice. În afară de aceasta, nu se poate de luat cartele de credit, pentru că banda magnetică de culoare neagră de pe ele ascunde codul şi sistemul de bare cu 666. Dar acestea nu se văd cu ochiul liber. Pot fi citite numai de computer. Fii atent şi nu te lua după ceea ce spune unul sau altul, deoarece fiecare e liber să spună ceea ce vrea, dar trebuie să ne supunem numai voii lui Dumnezeu şi celor spuse de El în Scriptură
. Îţi aduc un exemplu, ca să înţelegi cât de atenţi trebuie să fim:

Ce îi spune preotul copilului pentru ca acesta să devină creştin? „Te lepezi de satana?” Pruncul nu spune nici „da”, nici „nu”, doar plânge. Atunci, preotul ce face? Îl cufundă în apă şi, la citirea sfintelor rugăciuni, pogoară Sfântul Duh şi, cu toate că pruncul nu ştie aceasta, în el deja se aşază Sfântul Duh şi devine creştin, întotdeauna având cu el Harul lui Dumnezeu. Acum, dacă cineva nu este îndestul de atent, când primeşte pecetea, chiar şi în neştire, de la el pleacă Harul lui Dumnezeu şi în locul lui intră energia demonică. Şi de neştirea, care l-a făcut să primească pecetea este vinovat el însuşi, fiindcă nu s-a îngrijit să afle, în timp ce Proorocii, Apostolii şi Domnul nostru ne-au înştiinţat despre toate acestea. Ce va zice El, când îi vom spune că n-am ştiut?

Sursa: „Stareții despre vremurile din urmă”, pg. 92-93

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s