Părintele Iustin – despre alegeri: „până ce nu vom alege un om al lui Dumnezeu, care să aibă o inspirație a Duhului Sfânt, nu ieșim din noroiul în care suntem azi”

Românul nostru nu știe să aleagă. Dumneavoastră vedeți că toate alegerile care s-au făcut și se fac de atâția ani de zile, nu au bătut decât pe loc, ciocanul socialismului. N-a ridicat glasul în nicio altă direcție. Au fost atât de dăruiți politic. Au fost atâtea personalități, oameni care puteau să facă ceva, puteau să fie chemați la un loc unde să-și spună cuvântul… Nu-i interesează.
Numai un singur lucru, românule, să-și dea seama: a pune o ștampilă pe capul unuia acolo pe listă, înseamnă a-și pune soarta întregului popor român și a întregului șir de fii, nepoți și strănepoți. Trebuie să aibă răspundere directă, că ceea ce astăzi alege el, are corespondentul în viitorul copiilor lui. Și cu alegerile nu înseamnă a te duce și ți-ai făcut mântuirea. Nu! acolo trebuie să mergi cu frică și cu cutremur, să știi de faci! Pentru că a alege acolo, tu îți dai girul pe acest bărbat care a zis să fii de acord cu tot ce face el: cu toate crimele lui, cu toate urgiile lui, cu toate fericirile lui, cu toate închisorile care le face, cu toate anchetele, cu toate bisericile pe care le face, cu tot ceea ce este socotit că el face… De aceea nu este deloc ușor a alege pe cineva. Dar un singur lucru vă mai spun și repet că până ce nu vom alege un om al lui Dumnezeu, care să aibă o inspirație a Duhului Sfânt, nu ieșim din noroiul în care suntem azi. Fără Dumnezeu, nimic. Cum spuneau nemții: Nihil sine Deo. Nimic fără Dumnezeu. De aceea și dumneavoastră care sunteți tineri și mergeți așa și vedeți toată tărășenia asta a lumii, luați-o cu multă maturitate și rezervă, că nu depinde nici de X, nici de Y. Că toți suntem netrebnici, cum ne-a spus psalmistul. Unii sunt cu tabăra americană, unii sunt ai Occidentului, unii sunt ai Răsăritului. Tot așa am mers noi, când cu blocul occidental, când cu blocul Varșoviei, când cu blocul Bruxelului…, încât am ajuns cu traista goală și cerșim Occidentului.
Poporului acesta numai un singur lucru îi cer: să fie legat și unit de biserică. Să aibă o unitate, să dea Dumnezeu să ne înțelepțească să ne simțim unul și același trup mistic al lui Hristos. Asta cer, să fim legați cu toată bucuria, cu toată satisfacția, în unitatea noastră a strămoșilor de altă dată, pentru că numai aceștia ne vor duce la biruința noastră. Că ăsta este scopul, dragii mei, Învierea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s