SUA: Statul va forța părinții, care fac homeschooling, să se supună inspecțiilor, fără mandat, din partea autorităților

Sub pretextul prevenirii abuzului asupra copilului, parlamentarii din Maryland au introdus un proiect de lege care va permite statului să intre, în mod abuziv, în viața familiilor nevinovate, păstrând o evidență a acestora, și distrugând dreptul lor la intimitate.

Proiectul de lege, HB 1798 – Programul Instrucțiunilor Județene de Educație – Observarea instruirii și raportarea abuzului și neglijenței, stabilește câteva cerințe destul de amenințătoare care vor persecuta altfel familiile complet inocente, pentru că nu fac altceva decât să-și educe copiii la domiciliu.

Potrivit textului proiectului de lege, acesta va stabili motivele pentru ca părinții să se înregistreze în mod explicit la stat și să fie supuși unor constrângeri ca și sistemul de învățământ public. Dar acesta este doar începutul. Acest proiect de lege prevede, de asemenea, cadrul pentru inspecțiile spontane la domiciliu, în care agenții de stat vor intra în casa familiei, de mai multe ori pe an – probabil neanunțați – și vor observa și inspecta procesul de școlarizare.

Acest proiect de lege ar cere părinților să informeze anual consiliile județene ale școlii despre instructorul primar al copilului lor și despre locația în care are loc anual activitatea de educație la domiciliu (homeschooling). Mai mult decât atât, pentru a avea o școală legală în statul Maryland, părinților li se va cere să permită unui reprezentant al comitetului județean să observe modalitatea în care se realizează instruirea scolară, cel puțin de două ori pe an. În cele din urmă, acest proiect de lege ar impune angajaților consiliilor județene, care realizeaza astfel de inspecții la domiciliu, să raporteze autorităților orice caz de abuz asupra copilului care beneficiază de o astfel de modalitate de educație.

Acest proiect de lege, similar celui propus în California luna trecută, a fost o reacție la scena oribilă care a apărut în mass-media, în cazul lui David și Louise Turpin. Cuplul se confruntă cu 12 cazuri de tortură, după ce poliția a aflat că cei 13 copii au fost grav subnutriți, forțați să rămână înlănțuiți în paturile lor și trăind în condiții îngrozitoare, printre alte forme de tortură, care se desfășoară de mai mulți ani.

Deoarece David și Louise Turpin au fost înregistrați ca realizând educație la domiciliu, statul îi învinuiește acum pe toți părinții care optează pentru a-și educa copiii acasă.

În loc să realizeze că problema abuzului asupra copilului nu are nimic de-a face cu educarea în familie, parlamentarii din întreaga țară folosesc acest moment pentru a demoniza părinții care doresc să-și învețe copiii în afara statului.

Când a fost întrebat de ce a propus proiectul de lege, co-sponsorul HB 1798, delegatul Frant Turner, a declarat că un răspuns la „știrile recente despre copiii educați la domiciliu”, indicând faptul că exploatează, de asemenea, această tragedie pentru a impune un control mai mare din partea guvernului.

După cum a raportat luna trecuta TFTP (thefreethoughtproject), parlamentarii din statul California încearcă acum să forțeze familiile, care își învață copiii acasă, să accepte vizite spontane la domiciliu, de la angajații statului – tratând acei părinți cu aceeași supraveghere și implicare pe care le-ar oferi părinților care și-au abuzat copii – la fel cum vrea Maryland să facă.

Noile reglementări ar putea consta în întâlniri forțate cu serviciile de protecție a copilului și alte agenții guvernamentale, care ar lăsa în sarcina părinților să dovedească guvernului că sunt potriviți pentru a fi părinți care pot realiza educație la domiciliu, conform indicațiilor statului.

Îndrăzneala statului de a cere inspectarea copiilor de aceștia, pentru a dovedi că părinții nu sunt vinovați de abuzul asupra copilului, este uimitor și demonstrează natura mentalității, de la leagăn până la mormânt, a controlorilor atotputernici.

După cum a raportat Washington Examiner, dacă această creștere a supravegherii guvernamentale devine lege, aceasta ar „reduce opțiunea juridică valabilă de a educa, de la un drept fundamental al părinților,  la intruziunea guvernului asupra sfințeniei și intimității casei și alegerii unei familii.”

În prezent, doar 3,4% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani sunt educați la domiciliu, în Statele Unite. De asemenea, studiile au arătat că astfel de copiii, care beneficiază de educație la domiciliu, depășesc în mod obișnuit colegii lor din școlile private și publice.

Învățământul la domiciliu permite unui copil să-și maximizeze potențialul de a deveni gânditori creativi, adaptivi, liberi. Acest lucru, la rândul său, creează oameni care nu sunt condiționați să gândească în limitele închistate ale unui sistem arhaic, dar care sunt capabili să se adapteze și să aplice noi raționamente, idei și soluții la orice situație întâlnită.

Flexibilitatea capacității de a adapta educația la un anumit stil de învățare, precum și interesele specifice ale copilului, permit dobândirea unei înțelegeri valoroase, de către acesta.

Această înțelegere și creativitate, totuși, reprezintă un pericol pentru status quo-ul societății actuale. Dacă statul nu este capabil să îndoctreze întreaga populație în a crede într-un anumit sistem, oamenii încep să pună la îndoială acel sistem. Atunci când oamenii pun la îndoială sistemul – în loc doar să-l învinuiască – statul își pierde controlul. Atunci când statul își pierde controlul, își pierde puterea, capacitatea de a extrage bogăția de la masele de cetățeni și sprijinul pentru expansiunea imperiului.

Oamenii care gândesc liber reprezintă un pericol pentru imperiu. Și dacă parlamentarii din California și Maryland o vor recunoaște sau nu, încălcarea drepturilor educației la domiciliu nu este în interesul siguranței publice. Este în interesul auto-conservării. (n.ed: conservarea valorilor stricate ale unui stat totalitar, care vrea îndobitocirea și controlul cetățenilor săi).

Sursa:

https://www.activistpost.com/2018/03/state-to-force-homeschoolers-to-submit-to-warrantless-home-inspections-trampling-rights.html?utm_source=Activist+Post+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=e8dbaafedf-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b0c7fb76bd-e8dbaafedf-388228853

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s